top of page

O projektu

Projekt Odstiranja znanj prednikov je na podlagi geomantične analize potencialov vitalno-energijskih danosti in dediščine pokrajine izoblikoval inovativno turistično ponudbo geomantijskega zelenega turizma.

 

Povezanost akterjev in skupen nastop na trgu prispeva k prepoznavnosti urbanega območja, razvoju novih zaposlitev in trajnostnemu razvoju Polzele.

Z vključevanjem kulturno kreativnih orodij ozaveščanja, mreženja in trajnostne turistične ponudbe, z uvajanjem sonaravnih storitev za zdravje in dobro počutje, novega zelenega, kulturnega in doživljajskega turizma, izboljšujemo kakovost bivanja ter povečujemo število obiskovalcev. Novi turistični programi vključujejo vitalno-energijske vire ter naravno in kulturno dediščino mesta.

 

Naložbo sofinancirata:

Republika Slovenija in

Evropska unija iz Evropskega sklada

za regionalni razvoj. 

 

Nosilec projekta: Občina Polzela. 

 

Partnerji:

— Turistično društvo občine Polzela,

— Medgeneracijsko društvo Mozaik generacij Polzela,

— Osnovna šola Polzela,

— Kulturno društvo Dobra ideja in

— Cornucopia, Zavod za prostor kulture. 

 

 

 

Geomantični projekt Odstiranja znanj prednikov zagotavlja temelje za vitalno-energijsko avtonomnost prostora Polzele. Okolju in prebivalcem Polzele omogoča smernice za dosego relativne neodvisnosti od stresov, ki zaznamujoče pretresajo globalni prostor. Predstavlja referenčen primer, kako je potrebno v urbanističnem načrtovanju in v turistični ponudbi prepoznati kraje vitalno-energijskih in duhovnih potencialov, kateri bodo v bodočnosti predstavljali temelj razvoja. 

Turistični programi za stik z življenjsko energijo narave vključujejo spoznavanje novih znanj, čeprav so to pozabljena stara znanja naših prednikov.

 

Imenujemo jih znanja celostne geografije Zemlje, v podobnosti človeka z naravo. Namesto učenja na pamet, spodbujamo srčno usmerjen pristop k Zemlji, naravi in človeškemu bistvu. Osnovan na pristnih osebnih izkušnjah, etičnem odnosu, intuitivni kreativnosti in medsektorski sodelovalnosti strok. Širimo zeleno paradigmo zdravega in okoljsko odgovornega življenjskega sloga, v sodelovanju z Zemljo. 

Projekt Odstiranja znanj prednikov obravnava vse ravni bivanja in snovanja turističnega produkta za celostno doživetje obiskovalca, sproščanje in selfness v naravi.

 

Projekt ima podporo Slovenske turistične organizacije, saj je v skladu z Zeleno shemo slovenskega turizma.

 

Z geomantijskim zemljevidom omogoča okoljsko ozaveščenost, prispeva smernice za boljše stanje okolja, zagotavlja izvirnost programov in promocijo urbanega območja Polzele. 

OZP_simbol1_color.png

Grafični simbol konzorcija je hkrati kozmogram, energijsko znamenje, ki poleg likovne vsebine nagovarja tudi na subtilni energijski ravni.

Pet listna rozeta z dinamičnimi sredinskimi linijami, ki povezujejo središče s konicami cvetnih listov, daje vtis neprenehnega gibanja. Posamični cvetni listi pomenijo celostnost posameznika, krivulja pa dinamični naboj težnje po razvoju in osebni rasti. Pet cvetnih listov s krivuljami simbolizira skupnost v aktivnem razcvetu. Hkrati vsak od cvetnih listov nosi svojo vsebino: predniki, zanamci, kultura, narava in skupnost. Avtorica: Karin Lavin

OZP_logo1_color.png

Logotip projekta sestoji iz simbola - kozmograma in napisa. Oblikovanje: Luka Mancini.

logotipi.jpg
Projekt so podprli

bottom of page