top of page
geomantijski turizem nalepka.png

Krepitev zdravja in doživetja dediščine na Polzeli

S programi geomantijskega zelenega turizma se energijske točke uporabljajo za spodbujanje človekove povezanosti z naravo, krepitev zdravja in hkrati za negovanje krajevne identitete in avtentičnosti.

unnamed (8).jpg

Projekt Odstiranja znanj prednikov predstavlja danosti naravne in kulturne dediščine in virov življenjske energije Polzele. Osnovan je na geomantijski raziskavi. Kot strokovna podlaga obsega identificiranje markantnih lokacij potencialov Polzele, opredelitev parametrov zdravilnih virov, analizo stanja, energijski turistični zemljevid ter smernice za načrtovanje.

 

Temeljimo na znanju prednikov in ekološki 

znanosti o Zemlji kot živem organizmu. 

 

Polzela privlači s potencialom biopolja Zemlje na izvirnih energijskih območjih. S frekvenco Zemlje, ki jo z geomantijskimi meritvami kategoriziramo kot zelo dobro stabilizirano. 

 

Ima prepričljiv spekter energij za primerno distanco in odklop od vsakodnevnih obremenitev, sprostitev, očiščenje, regeneracijo in inspiracijo.

Screenshot_20190909_192031_com.huawei.hi
unnamedaass.jpg

Geomantijska karta kanalov vitalne energije Polzele.

Štiri lokacije - štirje elementi

Voden ogled mesta in bližnje okolice nudi krepitev zdravja v naravi. Program temelji na izročilu sonaravne ljudske medicine, ki so jo uporabljali naši predniki in aktualnih holističnih praksah.

 

Posebnost Polzele so danosti blagodejnih bioenergijskih območij štirih elementov:  

zemlja1.png

element zemlja

park Šenek 

 

Kvalitete: stabilnost, varnost, počelo stvarjenja, ozemljenost

voda1.png

element voda

pešpot ob Savinji 

Kvalitete: umirjenost, vitalnost, pretok blagostanja, sproščenost

ogenj1.png

element ogenj

grad Komenda 

Kvalitete: osredinjenost in moč, ustvarjalnost, spomin prednikov, inspirativnost

zrak1.png

element zrak

cerkev sv. Marjete

 

Kvalitete: uravnoteženost, univerzalna ljubezen, duhovni uvidi, imaginacija

OZP_simbol1_color.png
unnamed (5).jpg

Blagodejna območja so razporejena medsebojno usklajeno z naravno in kulturno dediščino. So osnova za poglobljena doživetja geo-zelenega turizma. Točke štirih elementov so bioenergijski temelj prostorskih nosilcev trajnostnega razvoja in temeljna geometrijska matrika avtentičnega karakterja in identitete Polzele.

Geomantijski zeleni turizem Polzele:

 

 

Celostno doživetje naravne in kulturne dediščine in duhovnih počel pokrajine.

 

Tradicionalna naravna terapija, sodobno romanje na svete kraje.

 

Sonaravni selfness sodelovanja z Zemljo, njeno zavestjo in življenjsko energijo.

 

Programi povezanosti z energijskimi 

viri Polzele.

Geomantijsko zeleno doživetje

 

je celostno doživetje naravne in kulturne dediščine in duhovnih počel pokrajine, poznano kot tradicionalna naravna terapija, posodobljeno romanje na svete kraje in sonaravni selfness

 

V obiskovalcu prebudi prvinski odnos sodelovanja z Zemljo, njeno zavestjo in življenjsko energijo. Vaje, ki se izvajajo pod vodstvom vodnikov geo-turizma poglabljajo medsebojni odnos človeka z naravo in vseprisotnimi vitalnimi kvalitetami krajine.  

 

Obiskovalec doživi ponovno pristno pozitivno doživljanja sebe, sveta in okolja. Vključujoča romarska dimenzija v obiskovalcu zrcali njegove duhovne kvalitete.

IMG_20190627_183037web.jpg

Konzorcij Odstiranja znanj prednikov Polzela:

 

»Smo skupina vodičev, originalnih pripovedovalcev svojih osebnih zgodb in zgodb kraja, ki obiskovalce v smislu selfnessa vodimo po geomantijsko prepoznanih točkah vitalno-energijskega potenciala pokrajine. Za domačega in tujega obiskovalca naših programov ustvarjamo tako koristno kot tudi zabavno vsebino.«

logotipi.jpg
Projekt so podprli

bottom of page